←  Înapoi la Site

Fie că vorbim de prezentarea unui proiect la facultate sau obținerea unui job, modul în care îți expui ideile poate influența felul în care ești privit de cei din jurul tău. De aceea, Dare to Speak accentuează importanța și necesitatea Public Speaking-ului, fiind un mijloc prin care vei putea ieși din zona ta de confort și prin care te vei adapta oricărui tip de public.

Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC) este prima organizație studențească din Academia de Studii Economice, fiind înființată în 1996 și având peste 150 de proiecte desfășurate cu succes până în prezent.

Prin proiectele inițiate, se încurajează participarea activă a studenților la viața academică, oferind oportunități de învățare și ajutor în carieră , cât și activități cu caracter cultural-educativ. SiSC susţine că informația este cea mai puternică armă, astfel toate.

Prima ediţie a proiectului Dare to Speak a fost un real succes în rândul studenților, fapt dovedit de cei 164 de participanţi.

Prima sesiune de lucru din data de 13 mai a avut drept invitaţi speciali doi speakeri, şi anume: Zoia Zărnescu şi Andrei Aradits. Zoia Zărnescu a avut plăcerea de a fi prima care a reușit să împartă cu publicul nostru câteva tehnici importante pentru a deveni un bun public speaker. Aceasta a pus accent pe limbajul non-verbal. Cel de-al doilea speaker ce a fost de mare ajutor publicului cu tehnici importante a fost Andrei Aradits. A reușit să surprindă publicul prin tehnici folosite în actorie care s-au dovedit a fi foarte productive.

A doua sesiune de lucru a avut loc în data de 16 mai şi a avut-o alături pe Paula Herlo, care a încurajat audienţa şă iasă în faţa şi să țină un mic discurs. Paula ne-a prezentat câteva experiențe personale, ținând un discurs despre ceea ce înseamnă să fii un jurnalist activist și despre identificarea tipurilor acestuia. O ultimă activitate din cadrul acestei ședințe a constat într-un training pe comunicare ținut de Teodora Lungu, în care aceasta a abordat diferite exerciții demonstrative de comunicare și feedback.

Cea de-a treia ședință din data de 19 mai l-a avut drept invitat special pe Ionuț Bodonea. Acesta ne-a povestit despre modul în care a luat naștere „10 Lucruri” și ne-a dat câteva sfaturi cu privire la vorbitul în public. Printre sfaturile primite de la Ionuț se mai numără următoarele: fii atent la public și adaptează-ți discursul în funcție de acesta, fă ceea ce-ți place, învață din greșeli, dacă uiți o parte a discursului, umple golul cu ceva ce știi (spune o poveste), implică-te în activități extracurriculare.

Ultima sesiune de lucru din data de 25 mai i-a adus în faţa publicului pe Eliza Niţescu şi pe Veronel Guiman.

Pe parcursul sesiunilor de lucru invitații speciali și cei care au avut curajul să iasă în față au fost premiați cu ajutorul partenerilor noștri.